alliberament nacional
L’ANC celebra les eleccions del Secretariat Nacional

Els membres de ple dret de l’entitat escolliran els representants del proper període 2014-2015

07/05/2014 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebra les eleccions per escollir el Secretariat Nacional que regirà l’entitat el proper any. Els comicis es duran a terme el proper dissabte 10 de maig amb l’obertura de més de 190 seus electorals de les 10 h del matí a les 14 h de la tarda; i hi podran votar tots els membres de ple dret de l’entitat inscrits correctament fins el 5 d’abril del 2014. Els candidats a les eleccions poden presentar-se com a membres de representació nacional (són escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions amb què s’organitza l’ANC). En els dos casos, les candidatures són sempre personals, tot i que es pot especificar, si s’escau, la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

El Secretariat Nacional de l’ANC estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. El SN que surti escollit serà l’encarregat de portar a terme el Full de Ruta que van aprovar els membres de l’entitat a l’Assemblea General Ordinària del passat 5 d’abril a Tarragona.

La Junta Electoral proclamarà els resultat provisionals dels comicis, si és possible, el mateix dia 10, i proclamarà els resultats definitius el dia 13 de maig. El dissabte 17 de maig es constituirà i presentarà formalment el nou Secretariat Nacional, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).