Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Indignació a la xarxa per la sentència del "Cas Palau"

L'Audiència condemna a un any de presó Millet i Montull i queden absolts Ramon Garcia Bragado, Ramon Massaguer, Carles Diaz i Enric Lambies de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.

28/05/2014 Drets i Llibertats
Millet i Montull Millet i Montull

"Malgrat reconèixer tracte de favor, falsificació de documents i tramitació irregular l'Audència nega responsabilitats polítiques #CasPalau". Aquest és un dels comentaris més suaus que es poden llegir avui a les xarxes socials. A més a més, A més, també hi ha comentaris en to jocós que comparen la condemna a Millet i Montull a típics càstigs infantils, com passar una setmana sense jugar a la Play.

I és que la sentència del "cas Palau"  que s'ha conegut aquest matí a causat una certa indignació. I més després dels darrers dies que esta vivin la ciutat de Barcelona a causa del desallotjament i enderrocament de Can Vies.

Un any de presó els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull per tràfic d'influències en la tramitació urbanística de l'hotel del Palau, però ha absolt l'antiga cúpula de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona els anys 2005 i 2006.

En la seva sentència, la secció cinquena de l'Audiència condemna també Millet a pagar una multa de 3,6 milions d'euros i Montull, una de 900.000 euros.

D'altra banda, La llavors cúpula d'urbanisme, formada per l'extinent d'alcalde de l'Ajuntament Ramon Garcia-Bragado, l'exgerent d'Urbanisme Ramon Massaguer i l'exdirector jurídic d'Urbanisme Enric Lambies, així com l'arquitecte Carles Díaz, tots ellsacusats , ha quedat absolta.

Les penes s'allunyen molt de les que demanava el fiscal, que sol·licitava per a Millet i Montull una pena de 10 anys i dos mesos de presó per delictes continuats de tràfic d'influències, apropiació indeguda, falsedat documental i prevaricació i per Garcia-Bragado i Massaguer una pena de quatre anys.

Segons el fiscal, Millet i Montull van idear el projecte de l'hotel per aconseguir "importants guanys econòmics". Van aprofitar les seves relacions personals amb autoritats i funcionaris per aconseguir que col·laboressin a requalificar uns terrenys adquirits, "firmant convenis, agilitzant tràmits o dictant resolucions".

Així, els imputats van firmar dos convenis el 2006 –entre el Palau i la conselleria d'Economia i entre el Palau, la Generalitat i l'Ajuntament–, sense els estudis previs i l'informe jurídic preceptiu. Paral·lelament, Millet i Montull van organitzar "una mena de concurs privat" i van cedir els drets de les finques a Olivia Hotels, una titularitat que es va ocultar per accelerar l'operació i mantenir-ne l'aparença d'interès públic.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid