Memòria històrica
Elna commemora el 75è aniversari d'obertura del camp de concentració de Sant Cebrià

Així com, la massacre de la població al segle XIII per les tropes francopapistes de Felip l’Ardit.

04/05/2014 Història

El proper diumenge, 11 de maig a la tarda, en el marc de la commemoració del 75è aniversari de l’obertura del camp de concentració de Sant Cebrià, es mostrarà l’exposició “Martí Vives. Una vida compromesa, una obra lliure” al Museu François Desnoyers de Sant Cebrià (Rosselló) a càrrec del seu comissari, Eric Forcada. L'acte comptarà amb un recital del cantautor, Josep Tero.

Al matí, tindrà lloc a la catedral d'Elna i seguidament al claustre un acte recordar la massacre de la població al segle XIII per les tropes francopapistes de Felip l’Ardit. Es farà una ofrena floral en homenatge a les víctimes que comptarà amb la participació de Daniela Grau i el cantautor Josep Tero. Els actes s'emmarquen en la "Dia de la Memòria", que acullirà també  altres activitats i està organitzada per per l'Ajuntament d’Elna, l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC), Indrets del Record i Daniela Grau.

Dia de la Memòria

La jornada vol aprofitar l’oportunitat anual per evocar "la nostra història catalana no ensenyada o manipulada, treure’n lliçons i incitar la societat civil a participar a la reapropiació de la nostra memòria col·lectiva. Què podem ensenyar del passat als nostres conciutadants, als joves i als turistes si no fem l’esforç de conèixer-lo i les institucions d’assumir-lo?", segons els organitzadors.