#ForaAlbiol
El vídeo del Dimoni Albiol que va ser censurat a Badalona per la policia local

Un vídeo editat per Arran Badalona mostra el ninot del Dimoni Albiol, que va ser transportat a la platja del Pont d'En Butifarreta i que la policia municipal va retirar. L'acció estava emmarcada en la protesta "Feixistes, ni a l'ajuntament ni al carrer"

17/05/2014 Política

Arran Badalona ha editat un vídeo sobre el viatge que va fer el ninot satíric del Dimoni Albiol [fotos], que la policia local va retirar per ordre de l'alcalde de Badalona, Xavir García Albiol.

El ninot es va situar a la base del gran "dimoniet romà", de més proporcions i emmarcat en les festes de Maig de la ciutat, i representava una caricatura de l'alcalde de la ciutat, el senyor Garcia Albiol. 

Segons els joves militants de l'esquerra independentista (Arran), es va tractar d'una acció de protesta tant en contra de les polítiques dretanes i retrogrades del consistori com una forma de visualitzar un cop més els atacs a la cultura popular badalonina.

Amb aquesta acció paròdica de protesta es pretenia denunciar "l'ocultació silenciosa que el govern del PP  ha estat intentant realitzar a les entitats i expressions culturals populars badalonines des del moment en que va entrar al consistori de la ciutat."

El ninot paròdic volta pels carrers del centre de Badalona i posteriorment el porten a la zona designada per a tothom per a la cremada. La col·locació del ninot sobre la sorra de la platja amb l'ajuda dels voluntaris va rebre el suport i l'apreciació dels veïns que allà s'hi congregaven. Però cap al migdia es va portar a terme un primer intent de retirar la caricatura per part d'agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, acció que diverses persones que es trobaven al davant van retreure als agents com un acte de censura. Finalment, entre les 13h i les 15h, el ninot que parodiava García Albiol va ser retirat per la policia local, comandada pel polèmic Albiol.