UCRAÏNA
Desenes de morts a Ucraïna

Divendres  van morir 46 persones pels enfrontaments i l'incendi de la Casa dels Sindicats a Odessa, al sud d'Ucraïna i dissabte les autoritats de Kíev ahir van iniciar una operació a l'est d'Ucraïna que està recuperant territori que fins fa pocs dies controlaven els russòfons

04/05/2014 Internacional
L'Exèrcit ucraïnès va llançar el matí de dissabte una ofensiva amb carros de combat i aviació contra Slaviansk, un dels epicentres de les manifestacions federalistes a la província de Donetsk. Més tard, es va informar sobre un atac similar a Kramatorsk, també a la regió de Donetsk. Les milícies parlen de diversos morts a les dues ciutats mentre l’exèrcit ucraïnès va recuperant territori que fins fa pocs dies controlaven els russòfons. Moscou ha advertit que l'actuació de Kíev és una "operació punitiva "que tira per terra l'última esperança de posar en pràctica els acords de Ginebra”.

El nombre de morts pels enfrontaments i l'incendi de la Casa dels Sindicats a Odessa, al sud d'Ucraïna, és de 46 persones, segons un comunicat de la Fiscalia General. "Als xocs de divendres  van morir 46 persones. El cap de la Fiscalia provincial va expressar el seu més sentit condol als familiars i cercles pròxims dels morts", diu el document. El comunicat precisa que la gran majoria de les víctimes mortals, 40, van perdre la vida en l'incendi que es va produir a la Casa dels Sindicats després que es refugiés allí un grup de detractors de l'actual Govern de Kíev. El Ministeri de l' Interior d'Ucraïna ha informat aquest matí de 42 morts i 125 ferits a Odessa, on divendres es van registrar violents enfrontaments entre partidaris del Maidan i manifestants pro-russos.