Internacional
Gerry Adams, detingut per una acció mortal de 1972

La detenció de Gerry Adams per un acció mortal de 1972 ha suposat un trasbals informatiu en relació a Irlanda del Nord. El líder del Sinn Féin podria seguir el mateix camí que el d'Arnaldo Otegi

30/04/2014 Internacional

Gerry Adams, el líder republicà irlandès del Sinn Féin ha estat detingut avui per la policia dels territoris ocupats del nord d'Irlanda.

Adams està acusat i relacionat amb l'execució i segrest de Jean McConville el 1972, una dona irlandesa de trenta-set anys que estava assenyalada per haver espiat pe als serveis britànics.

El mes passat, Adams, de 65 anys, va declarar-se disposat a reunir-se amb la Policia nord-irlandesa (PSNI) per tractar una mort de fa 40 anys atribuïda a l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), malgrat que el grup armat va desmetir la seva implicació en aquest cas.

El líder nacionalista va qualificar llavors d '"especulacions" les informacions que van aparèixer en els mitjans de comunicació que asseguraven que la PSNI tenia previst entrevistar-sobre un assumpte que va commocionar Irlanda del Nord durant el passat conflicte.