Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GIBRALTAR
Espanya segueix provocant Gibraltar

El Ministeri d'Exteriors espanyol ha elaborat una nota de protesta per l'actuació de les patrulleres gibraltarenyes  que van obstaculitzar un vaixell espanyol i una patrullera de la Guàrdia Civil

04/04/2014 Internacional
El Govern espanyol va convocar ahir l'ambaixador del Regne Unit a l’Estat espanyol, Simon Manley, després que l'Armada britànica i patrulleres gibraltarenyes tractessin d'impedir, a última hora de dimecres, la tasca del vaixell “Ángeles Alvariño” de l'Institut Oceanogràfic espanyol en aigües de Gibraltar. Segons Londres, el vaixell havia fet una incursió  il·legal en aigües gibraltarenyes. Poc abans, havia estat el Govern britànic qui havia citat l'ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, per transmetre la seva “greu preocupació” per la incursió del vaixell espanyol. Aquesta és la quarta vegada que Trillo és convocat pel Ministeri d'Exteriors britànic des que va assumir el seu càrrec d'ambaixodor el maig del 2012, totes elles relacionades amb Gibraltar.

El vaixell espanyol havia començat aquest dimarts a investigar la zona, fent sondejos, al límit de les aigües en litigi entre l'Estat espanyol i Gibraltar. Llavors, dues embarcacions de la Royal Navy i dues de la Royal Police gibraltarenya van intentar expulsar-los de la zona. Davant d'això, els mariners espanyols van cridar a la Guàrdia Civil perquè els protegís. Un vídeo mostra les maniobres de patrulleres gibraltarenyes  que tallen reiteradament el pas a la llanxa la Guàrdia Civil quan vol entrar en aigües de Gibraltar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid