Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Reclamen transparència sobre el funcionament de l'hospital del Parc Taulí

La Coordinadora per la Defensa de la Sanitat Pública promou una proposta de moció per als municipis del Vallès Occ. sobre mesures per assegurar la transparència sobre el funcionament de la Corporació Sanitària Parc Taulí i en els convenis amb els centres hospitalaris privats, i contra les retallades paral·leles aplicades a la sanitat pública

26/03/2014 Salut

La Coordinadora per la Defensa de la Sanitat Pública ha elaborat una proposta de moció que, mitjançant les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), es presentarà aquest mes de març als Plens dels Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet, Badia, Sabadell i Castellar. L'objectiu de la moció és demanar transparència sobre el funcionament de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

La previsió és que aquesta moció s'aprovi i que els ajuntaments exigeixin a la Corporació Sanitària Parc Taulí que doni a conèixer tota la documentació i informació requerida, tal com el pressupost, tant dels ingressos com de les despeses, des de l'any 2010, i les actes del Consell de Govern de la Corporació també des de l'any 2010.

Demanen dades sobre el funcionament intern de la Corporació, en què existeix "molta opacitat i en el qual es dóna un increment en les derivacions de pacients a hospitals rescatats amb diner públic i en mans d’empreses de capital risc, com la multinacional Grupo IDC Salud (anteriorment Grupo Capio Sanidad), sobre les que no hi ha cap tipus de control".

Aquesta moció també pretén conèixer els convenis existents amb centres hospitalaris privats, com l'Hospital General de Catalunya i la Clínica del Vallès.

Una de les denúncies sobre aquests convenis irregulars amb la sanitat privada és el fet que personal sanitari de l'Hospital Taulí està realitzant actualment intervencions i guàrdies aquests centres hospitalaris privats, però en el marc d'uns convenis de col·laboració que no són públics.

Per la transparència i contra les retallades a la sanitat pública

La Coordinadora també denuncia que l'Hospital Taulí és objecte de retallades, en forma d'acomiadaments de professionals, tancament de quiròfans i supressió de llits, en el que es considera una calculada política de retallades que té per objectiu deteriorar i desmantellar la sanitat pública per potenciar la privada.

Així mateix, posa sobre la taula l’increment de les derivacions de consultes, proves i intervencions cap a centres hospitalaris privats, que es realitzen amb l’excusa d'alleugerir les llistes d’espera, "quan simplement s’amaguen motius de benefici empresarial". Asseguren que fins i tot es produeixen retorns de pacients cap a l'Hospital Taulí quan els hospitals privats tenen complicacions en les intervencions o detecten que els tractaments suposaran més despesa de la prevista.

La moció també demana que les properes convocatòries del Consell de Govern de la Corporació es facin de forma pública i transparent, amb la representació dels representants dels municipis de l'àrea, dels sindicats del sector sanitari i deles plataformes ciutadanes que treballen per la defensa de la Sanitat Pública.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid