CATALANOF“BIA
Nous exemples de catalanofÚbia

L’última setmana de febrer una mare va perdre la custòdia de la seva filla per “l’escull del català” i una associació d’Oviedo va anul·lar una reserva d’hotel perquè l’establiment és  a Catalunya. Aquest mes de març s'ha insultat a la cantant Shakira per cantar una cançó en català.

21/03/2014 PolŪtica
Segons publica avui  el diari ‘El Punt Avui’, una jutgessa de les Illes Canàries, en una sentència del passat 23 de febrer,  va considerar que el català és un “escull” per la integració d’una menor de pares divorciats i va argumentar que “en la marxa de la menor a Barcelona, cal afegir-hi que està en una comunitat autònoma definida per unes característiques especials d'integració, ja que al fet d'adaptació normal a un canvi de territori o de costums, ha d'afegir-s'hi la dificultat d'haver d'aprendre una llengua cooficial al castellà, el català, que, de tots és conegut, és la llengua emprada per gran part de la societat catalana, així com per les escoles”.  Per aquestes raons la jutgessa ha tret la custòdia a la mare (que viu a Catalunya) i l’ha entregada al pare (que viu a Tenerife).

Aquest no va ser l’únic cas de catalanofòbia de l’ultima setmana del passat mes de febrer  ja que el 21 de febrer (dos dies abans de l’esmentada sentència) l’Hotel Haromar de Calella (Maresme) va rebre una carta on una associació d’Oviedo anul·lava una reserva perquè l’establiment era a Catalunya. Aquest mes de març s'ha insultat a la cantant Shakira per cantar una cançó en català (Boig per tú).