Fets del Parlament
Manifestació en suport a les persones encausades per l’intent de bloqueig del Parlament

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó pels 20 manifestants encausats; el Parlament i la Generalitat, tres. A l’acusació de les institucions catalanes, s’hi ha sumat el sindicat ultradretà Manos Limpias

28/03/2014

Barcelona aplegarà demà a la tarde una manifestació en suport dels 20 encausats pel "setge al Parlament del 15 de juny del 2011" i que seran jutjats dilluns a l'Audiència Nacional Espanyola.

El lema de la defensa dels encausats és "Jo també era al Parlament i ho tornaria a fer". Els organitzadors han anunciat que ja se sap que hi haurà almenys tres columnes que hi acudiran des de diversos barris de la ciutat: des del Poble-sec, des de Sant Andreu i des de Gràcia.

La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó pels 20 manifestants encausats; el Parlament i la Generalitat, tres. Denuncien un presumpte delicte contra les institucions de l’Estat amb un delicte d'atemptat contra l'autoritat. A l’acusació de les institucions catalanes, s’hi ha sumat el sindicat ultradretà Manos Limpias.

La "Campanya desobediència 2014"

La convocatòria també recull un altra altra mobilització, la "Campanya desobediència 2014", que vol ser una resposta a la retallada de drets amb què els organitzadors consideren que ha respost el govern espanyol –per exemple, amb la nova llei de seguretat ciutadana– a les protestes motivades per la crisi i la reducció de serveis socials. "La campanya està integrada per persones i col·lectius socials, sindicals, veïnals, i de defensa dels drets humans que fem una crida a la societat civil perquè es posicioni de manera ferma i massiva contra aquesta intolerable ofensiva, deixant clar que no acceptarem cap retrocés en els drets i llibertats conquerides gràcies a l'esforç de generacions de persones lluitadores", manifesten.