Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EL SALVADOR
Eleccions a El Salvador

Els centres de votació per als comicis presidencials de segona volta a El Salvador han obert aquest diumenge per triar entre l'exguerriller d’esquerres  Salvador Sánchez Ceren i l'alcalde dretà Norman Quijano

09/03/2014 Internacional
Sota un important desplegament de milers de policies i militars, les taules receptores de vots han obert a les 07:00 (hora local) amb un acte oficial a San Salvador en el qual el president del Tribunal Suprem Electoral (TSE) Eugenio Chicas, ha instat tots els salvadorencs a exercir el sufragi.

 Chicas ha fet una crida als salvadorencs que començaven a acudir als centres electorals a “cuidar el seu vot” i no acceptar “amenaces o coaccions”. S'ha de tenir en compte que les campanyes electorals a El Salvador són molt intenses, un exemple d'això és el fet que tradicionalment el partit dretà Alianza Republicana Nacionalista (ARENA),  inicia les seves  campanyes electorals a Izalco, en commemoració de la repressió de la revolta pagesa de 1932 que acabà amb un genocidi de milers de morts (genocidi que ARENA reivindica amb orgull). De fet, l’himne d’ARENA és "El Salvador será la tumba donde los rojos terminarán".

Sánchez Cerén, del Frente Farabundo Martí de Liberación Nacional (FMLN), que arriba com a favorit segons les enquestes , es convertiria en el primer ex-guerriller a aconseguir la presidència a El Salvador si guanyés aquest diumenge. De ser guanyador l'alcalde Quijano marcaria el retorn de la dretana Aliança Republicana Nacionalista (Arena) al poder, que va ocupar durant 20 anys entre 1989 i 2009. Les eleccions es poden seguir des de les webs dels partits salvadorenys.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid