CEUTA
L’actuació de la Guŕrdia Civil mata 9 immigrants a Ceuta

La frustrada entrada d'immigrants subsaharians per la frontera de Ceuta que ha provocat almenys nou morts ha estat força més violenta del que han ofert les primeres versions oficials ja que la Guàrdia Civil ha disparat bales de goma als immigrants quan estaven nedant

07/02/2014 Internacional
Segons el testimoni dels supervivents la Guàrdia Civil ha utilitzat material antiavalots contra els immigrants per repel·lir la seva entrada. Els supervivents  han deixat clar que en aquesta ocasió els agressius no han estat els gendarmes marroquins  sinó els guàrdies civils que han dispart bales de goma als immigrants quan intentaven arribar a Ceuta nedant.

Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat l’ús de material antiavalots contra els immigrants, però ho han justificat en l'actitud violenta dels subsaharians que els han llançat pedres i objectes contundents. Els agents han admès haver llançat pilotes de goma i salves a l'aire, amb intenció dissuasiva, però mai directament contra els immigrants. Cap dels immigrants ha aconseguit el seu objectiu d'arribar territori espanyol. Tots es troben al Marroc, on hi ha unes 250 persones detingudes.