TURQUIA
Erdogan controla internet

Turquia va endurir els controls d'Internet mitjançant una polèmica llei aprovada al Parlament la nit de dimecres que permet a les autoritats de telecomunicacions bloquejar pàgines web sense que hi hagi una ordre judicial.

08/02/2014 Internacional
A Turquia s'han tancat diverses plataformes d'Internet molt populars que eren usades pels adversaris d'Erdogan i pels movimentS de protesta locals però fins ara era necessària una ordre judicial per fer-ho. La nova llei, impulsada pel govern islamista del primer ministre Recep Tayyip Erdogan,  permet tancar les webs sense ordre judicial i obliga a les empreses d'Internet a arxivar durant dos anys les dades dels usuaris.

Erdogan i el seu govern han estat blanc de crítiques internacionals en els últims mesos per la persecució de periodistes i activistes d'Internet. L'oposició acusa l'Executiu d'estar limitant cada vegada més les llibertats fonamentals i els drets al país. En el punt més àlgid de les protestes contra l'estil autoritari de govern d'Erdogan a mitjans de l'any passat, centenars d'activistes van ser detinguts després de convocar manifestacions a través d'Internet .