UCRAÏNA
Desens de morts a les protestes d’Ucraïna

Els enfrontaments d’avui  dijous han provocat almenys 25 morts a Kíev (algunes fonts parlen de més de 70 morts durant aquesta setmana a tot Ucraïna) malgrat la treva acordada entre l'oposició i el president ucraïnès Víktor Ianukóvitx  que ha estat amenaçat per la Unió Europea amb sancions sinó atura la repressió de les protestes

20/02/2014 Internacional
Bales procedents dels cordons policials i d'edificis limítrofs han impactat avui sobre la plaça de la Independència, ocupada des de novembre pels manifestants. El balanç de la setmana és d’almenys 53 morts als incidents (70 segons algunes fonts), atès que una operació de les forces de seguretat per recuperar el control de la plaça s'havia saldat dimarts amb 28 morts, deu d'ells policies.

Milers de manifestants, amb forta presència de dones i jubilats, es mantenien aquest vespre a la plaça, tot i els incidents dels últims dies  que són els més greus des de la independència (1991). La Unió Europea ha amenaçat amb sancions al govern de Ianukóvitx sinó atura la repressió.