Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CATALUNYA-BANGLA DESH
Mango no vol pagar indemnitzacions als morts de Bangla Desh

Mango es nega a pagar cap indemnització als treballadors morts a Bangla Desh quan fabricaven peces de roba per la marca catalana

06/01/2014 Internacional

Segons informava el New York Times el passat 31 desembre 2013, Mango es nega a compensar les víctimes de la tragèdia de Bangla Desh  de l’abril passat. Després d’una forta pressió internacional, quatre marques van acordar ajudar a finançar amb 40 milions de dòlars els fons de compensació per a les víctimes de  l’accident de la fàbrica tèxtil de Bangla Desh, però moltes altres marques, com la catalana Mango, s'han negat a contribuir al fons. Mango (amb seu a Palau-Solità i Plegamans) argumenta que no és responsable de res perquè no havia formalitzat una relació comercial amb Phantom Tac (l’empresa propietària de la fàbrica). Malgrat els arguments de Mango els treballadors de Bangla Desh afirmen que hi havia pressió i presses dies abans de l'accident per la comanda realitzada per Mango. La primavera passada Mango va ordenar la producció de polos i altres articles a Phantom Tac i en teoria havia enviat inspectors per dur a terme una auditoria de les condicions de treball a la fàbrica que el 24 d'abril es va ensorrar matant a més de 1.100 persones.

El fet que president de Mango  (Isak Andic) sigui considerat el català més ric amb una fortuna de 3.900 milions d’euros (i el control del 5% del Banc de Sabadell) ha pogut provocar que la notícia no hagi estat gaire difosa pels mitjans de comunicació de l’Estat espanyol (com ja va passar durant la cobertura de l'accident).  Andic comparteix moltes aficions amb  membres de les altes esferes del poder tal com ho fa un dels seus socis comercials, la casa de colònies Puig que tradicionalment cedeix els seus velers a la família reial espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid