Extrema dreta
Les autoritats cubanes detenen un neonazi que torturava joves homosexuals a Rússia

El detingut es dedicava a torturar i humiliar nois des de l'any 2011

27/01/2014 Internacional

Les autoritats de Cuba van detenir el passat 17 de gener un activista rus d'extrema dreta reclamat al seu país. Segons ha informat el Ministeri de l'Interior rus, gràcies als canals de la Interpol, les forces de l'ordre cubanes van notificar als seus homòlegs russos la detenció de Maxim Martsinkevich.

Martsinkevich, àlies "Tesak" (matxet) és conegut per militar en diverses organitzacions d'extrema dreta i formar part d'un grup de caps rapats. Té antecedents penals per delictes d'odi racial i de persecució homòfoba.

Aquesta és una detenció important ja que es tracta d'una de les cares més conegudes de l'homofòbia a Rússia. Líder del grup d'extrema dreta anomenat Format18 i de l'organització Occupy Pedofília, "Tesak" es dedicava a torturar i humiliar joves gais des de l'any 2011.

Els agressors citaven els nois a través d'enganys a Internet i quan es trobaven es dedicaven a gravar les tortures, pallisses i vexacions a què els sotmetien. Després, penjaven aquests vídeos a la seva pàgina web, que compta amb més de 130.000 seguidors. Una pràctica que es va estendren en altres grups neonazis russos.

També a Barcelona

Aquesta pràctica violenta no és només pròpia de l'extrema dreta russa, sinó que s'ha escampat a altres llocs del món. També a Barcelona, on s'ha creat el grup "Pilla Pilla" que es dedica a enganyar, humiliar i agredeixir les seves víctimes i després gravar-ho en un vídeo que difonen a Internet.