9-N
PSAN: "s’ha de complir la voluntat del poble i proclamar la independčncia”

La formació critica ala partits parlamentaris que per acoseguir el cosens s'han hagut de rebaixar els plantejaments independentistes

18/12/2013 Política
Psantc Psantc

Davant de l’acord de partits polítics parlamentaris que han establert la data i la pregunta del referèndum, el Partit Socialista d’Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN) ha manifestat que es compromet a lluitar perquè, en qualsevol cas, "es faci el referèndum, i perquè, tant si es fa i es guanya com si no el deixen fer, es compleixi la voluntat del poble i es proclami la independència del Principat de Catalunya".

Per l'organització independentista "la pregunta no té la claredat que s’havia proposat des de la societat catalana i que l’hauria homologada als referèndums d’autodeterminació d’altres nacions (com és el cas d’Escòcia). Una vegada més, per mor del consens partidista es rebaixen els plantejaments independentistes".

Tot i així, considera que la fixació de la data i la voluntat de convocatòria del referèndum són un avenç en el procés. "Aquest avenç s’haurà de consolidar amb l’actitud ferma dels partits parlamentaris davant de les previsibles actuacions contràries (judicials i polítiques) per part de l’estat espanyol".