Privatitzacions Salut
La FAVB lliura al Parlament més de 10.000 signatures contra la privatització del Clínic
18/12/2013 Salut

Ahir a la tarde, membres de la Federació d'Associació de Veïns de Barcelona (FAVB) van lliurar més de 10.129 signatures al registre del Parlament contra la privatització de l'Hospital Clínic. Els veïns també es van reunir amb representants parlamentaris meyns els de CIU per expressar el seu malestar, segons informa BTV.

A banda de les retallades de més de 17 milions d'euros previstes a l'hospital, el Departament de Salut trasllada una part de l'activitat del centre a l'hospital concertat Sagrat Cor.

Els veïns, però, no veuen amb bons ulls aquesta operació, ja que consideren que “es beneficia una entitat amb ànim de lucre, quan la sanitat hauria de ser pública”, segons ha explicat Marcel·la Güell, responsable de Sanitat de la FAVB. Les signatures arriben al Parlament després de diverses protestes veïnals contra el procés de privatització de l’Hospital Clínic. Com a conseqüència d’aquest trasllat al Sagrat Cor, el Clínic ha tancat 74 llits i alguns quiròfans, un fet que ha causat “l’augment de la llista d’espera en totes les intervencions“, ha explicat Güell.

A més, Güell va criticar que s’estan desviant molts malalts al Sagrat Cor que no són de baixa complexitat, com per exemple els de pròtesi de maluc, i alerten que aquest centre no té la mateixa qualitat que el Clínic.

Els parlamentaris s’han mostrat favorables a la creació d’un consorci públic amb la participació dels professionals i usuaris del centre de salut. A partir d’ara continuaran recollint signatures i es reuniran de nou amb els parlamentaris a principis de l’any vinent per seguir el procés.