Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP a Figueres demana la destitució del regidor Manel Toro per la imputació en el cas Manga

Consideren que no fer-ho malmetria molt la imatge i credibilitat del govern figuerenc

02/12/2013 Drets i Llibertats

Després que es conegués la imputació judicial del primer tinent d'alcalde Manel Toro, pel Després que es conegués la imputació judicial del primer tinent d'alcalde Manel Toro, pel cas Manga, la CUP n'ha demanat la destitució. La formació independentista va ser molt prudent quan es va fer pública la imputació policial el passat mes de febrer, però ara, amb la imputació judicial, consideren que és imprescindible que Manel Toro deixi totes les competències que tenia fins ara i retorni l'acta de regidor.

El regidor de la formació Joan Font afirma que “un dels arguments de l'alcaldessa per retornar les competències a Toro va ser que no hi havia imputació judicial. Ara aquesta situació ha canviat i si l'alcaldessa no el cessa posarà en entredit tot el govern”.

El regidor independentista ha recordat que en el “Codi de bon govern” que van escriure entre altres Manel Toro i Marta Felip s'hi explicitava que els regidors havien de preservar la imatge del consistori per allunyar-lo de la desconfiança de la ciutadania cap a la política. Per Font, “tenir el primer tinent d'alcalde imputat judicialment no ajuda a generar confiança cap a les institucions”. I afegeix, si després es demostra que no ha fet res malfet, millor per tots, però no podem tenir regidors imputats judicialment, i menys, en casos de tràfic d'influències pel càrrec que ocupa”.

La CUP considera que per “higiene democràtica” el mateix Manel Toro hauria de plegar. Així mateix, entenen que no tindria sentit que deixés les seves funcions amb una imputació policial i no ho fes amb la imputació judicial

Cas Manga

La jutgessa de la causa del "Cas Manga", Pilar de Lara, va imputar aquesta setmana a vuit càrrecs de Girona: l'administrador de l'empresa GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls i l'apoderat de la societat, Josep Maria Franch Carcereny; el cap de departament del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu Martín; l'expresident del Consell Comarcal de la Selva i l'exalcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria Dané (CiU); el director del Patronat de Turisme de la Costa Brava, Ramon Ramos Argimon (CiU); el regidor i tinent d'alcalde de Figueres, Manel Toro Coll (CiU); el gerent de l'organisme de recaptació de la Diputació de Girona (Xaloc), Xavier Alberch Figueres; el particular David Busquets Beltran i l'empresa Busquets Sitjà SL, amb seu en la localitat Vilobí d´Onyar.

La imputació és una de les nou peces en les quals la jutge ha fragmentat el cas i que es basa en la recerca dels presumptes delictes de tràfic d'influències i adjudicacions il·lícites comeses en el Consell Comarcal de la Selva.

A més, també s'investigaran les activitats comeses per l'administrador de GRS Ars Local, Alexandre Ros Valls "per l'obtenció fraudulenta" de diversos contractes públics manejant els concursos convocats per les administracions.

Aquesta empresa és a la qual el Consell Comarcal de la Selva va delegar la gestió i recaptació de tributs dels ajuntaments de la comarca.

D'aquesta manera, i segons la instructora del cas, l'administrador i l'apoderat de l'empresa haurien seguit una estratègia estructural per evitar perdre clients institucionals tant a Catalunya com a Galícia i Astúries a partir de contactes polítics.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid