Alliberament Nacional
L'Ateneu Barcelončs aplega la presentació del Col·lectiu Drassanes

Neix per fer possible el referèndum sobre la independència, la proclamació de la República Catalana independent i la seva consolidació constitucional.

04/12/2013 Política

El proper dilluns 16 de desembre de 2013, a les 7 del vespre, l’Ateneu Barcelonès aplegarà la presentació pública del Col·lectiu Drassanes. L'acte comptarà amb la presència de Soledat Balaguer, Alfredo Bienzobas, Lluís Vila i Castellanos. Com a cloenda hi ha prevista la intervenció d'Imma Tubella.

El Col·lectiu Drassanes és un grup d’opinió i d’incidència política i civil format per persones de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), persones independents i d’altres pertanyents a altres entitats sobiranistes. Manifesta que està "obert a la participació de totes les persones interessades a treballar de manera reflexiva, positiva i activa per l’assoliment de la independència i la plena sobirania de la nació catalana, en un marc de democràcia participativa que tingui cura de redactar una nova Constitució que garanteixi el just i ple exercici dels drets personals i col·lectius que són propis de les societats progressistes més avançades".

El col·lectiu remarca que cal incidir de manera especial en el conjunt de les àrees perifèriques del país, tant les perifèries socials metropolitanes, "on la crisi econòmica colpeja amb més força la ciutadania, com les geogràfico-polítiques, on el govern espanyol incrementa la seva pressió integracionista, incloent-hi les zones més agredides de les Illes i del País Valencià".

Contribuir a la voluntat popular en la tasca d’assolir la plena independència

Pels volts del mes de juny de 2013 un grup de persones interessades a reforçar en l’ANC el seu caràcter d’organització transversal, assembleària, participativa i independent de partits i institucions, i que treballàven des de feia mesos reforçant el paper de les assemblees territorials i sectorials i la democràcia interna de l’ANC, van constituir el Col·lectiu Drassanes "amb voluntat constructiva, amb la participació de persones individualment i junt amb persones pertanyents a altres entitats sobiranistes, per aportar les nostres anàlisis i propostes d’acció amb l’objectiu d’ajudar l’ANC i el conjunt de la societat catalana a potenciar la seva capacitat d’impulsar la voluntat popular en la tasca d’assolir la plena independència de Catalunya".

"Home amb esperança" 

El col·lectiu Drassanes ha pres com a ensenya el conegut poema de Joaquim Horta (1930-2013) “Home amb esperança” que reproduïm tot seguit:

Home amb esperança (1960)

Acabarem algun dia, potser demà,

amb les paraules inútils i boniques,

el dring de la porcellana fina

i les marionetes de foscos colors.

 

I ensenyarem als fills, parits sense dolor,

el com i el perquè de cada cosa,

i els baixarem al carrer sense temor

i jugaran a construir pobles.

 

I tocaran la terra,

i la faran seva i de tots,

i escriuran, amb nous mots,

noves lleis, història i vida.

 

També vindrà un vaixell de vela àgil

esquivant tempestes i roques altives

i s'endurà tot l'or de la terra, mites i falsos déus,

i ens deixarà quieta la mar i una barca petita.

 

Amb ella anirem a saludar els pobles,

a l'espatlla un sarró amb eines i amb llibres,

als ulls un esclat d'alegria,

i l'esperança en els homes i en els dies.

Joaquim Horta