Alliberament Nacional
El Col·lectiu Drassanes demana que es faci públic el reglament pel qual es regirà el Referèndum

En una “Crida a la ciutadania i al poble de Catalunya per l’exercici efectiu de la democràcia i l’assoliment de la república catalana independent”

18/12/2013 Política

Vora centenar de persones van omplir dilluns al vespre la sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès, per assistir a la presentació del Col·lectiu Drassanes, un grup de persones pertanyents a diferents entitats sobiranistes que volen aportar anàlisis i propostes d’acció, tot centrant-se en les diferents fases que necessàriament haurà de tenir el procés cap a la independència.

Partint de la base que de vegades allò que és urgent no deixa temps per allò que és important, el grup vol contribuir a començar a definir el país que volem, des de la reflexió, basada en tres punts: el referèndum, al procés constituent que se seguirà i la proclamació efectiva de la república catalana independent.

El col·lectiu no vol ser una plataforma, sinó més aviat interactuar entre els diferents grups, partits i plataformes que ja són presents per començar a posar les bases teòriques i, si és necessari, aplegar totes les forces per si cal “defensar, democràticament i pacífica, els nostres drets fonamentals”. Van prendre la paraula Soledat Balaguer, Alfredo Bienzobas, Lluis Vila i Carles Castellanos, tots quatre integrants del col·lectiu.

Lectura de la Crida a la ciutadania i al poble de Catalunya

Imma Tubella també va participar com a invitada a la presentació i finalment Dolors Marin va fer lectura de la “Crida a la ciutadania i al poble de Catalunya per l’exercici efectiu de la democràcia i l’assoliment de la república catalana independent”. En aquest text, insten el govern i el parlament a fer públic, al més aviat possible, el reglament pel qual es regirà el Referèndum, en el qual s'inclogui que, en el cas que cap de les tres respostes finalistes possibles sumi el 50% més 1 de la totalitat dels vots emesos, se'n convocarà una segona volta al cap de 15 dies, que posarà a consulta les dues opcions més votades en la primera volta.