Alliberament nacional
Ara és l'hora: Data i pregunta per al referčndum sobre la independčncia

El referèndum sobre la independència ja té data i pregunta:el 9 de novembre del 2014 i es demanarà als ciutadans sobre la independència de Catalunya

12/12/2013 Política

La pregunta ha estat consensuada per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. I ha establert la dada el 9 de novembre del 2014.

La pregunta es demanarà als catalans i catalanes de la CAC sobre la independència de Catalunya i si vol constituir-se en un nou Estat.

El model estebleix una doble pregunta: per una part pregunta que demanarà: "Vol que Catalunya esdevingui un estat?", Amb les respostes de SÍ o NO. El vot positu de la primera pregunta s'haurà de respondre si volen, sí o no, que Catalunya sigui un estat independent en una subpregunta.

Consens per a la consulta

Els dirigents d'aquestes formacions  pel dret a decidir ho han acordat en una reunió avui al matí al Palau de la Generalitat. Artur Mas, amb els dirigents de les formacions que han rubricat l'acord, ha anunciat la data i la prengunta amb to de solemnitat al Palau de la Generalitat. Ha destacat que "... tenim entre mans té una trascendència històrica molt gran i de futur molt important. havíem d'estar a l'alçada de les circumstàncies."

El President la Generalitat de la CAC ha agraït en fer públiques la data i el model de pregunta "la comprensió, generositat, col·laboració i sentit de país" de les formacions que han han fet possible l'acord.