Precarietat Laboral
Experičncies de precarietat laboral de les informadores de la Nova Xarxa d'autobusos de TMB
24/11/2013 Laboral

La Coordinadora Obrera Sindical (COS)) ha començat a rebre correus d'agraïment arran la denuncia pública del sindicat sobre les condicions laborals precaries i irregulars dels informadors que estan treballant a la segona fase de la "La Nova Xarxa de Bus Creix" de TMB.

Com a demostració, la COS ens ha fet arribar dos missatges en aquesta línia:

1- Bon dia.
Jo sóc una de les informadores d'aquesta campanya i tot el que expliqueu és veritat.
Concretament, dissabte passat el dia que va ploure tant i va fer molt de vent jo vaig estar 2:30h mullant-me. Tots ens vem queixar fins que finalment ens van deixar pujar als busos.
M'agradaria aclarar que no tots som noies som molts nois i moltes noies i a l'article sembla que tots siguem noies i no és així.
A més que no hem signat cap contracte, segons tinc entès no cobrarem fins a finals de desembre coincidint amb les festes.
Moltes gràcies per reflexar aquesta gran realitat, fem-hi difussió i que tothom sàpiga en quines condicions estem treballant.

2.- Hola,
He estat una de les informadores que ha format part d'aquesta campanya que han dut ha terme TMB i l'Ajuntament de Barcelona. Tal i com s'explica, les condicions laborals han estat totalment precàries. Per ordre de l'empresa Naturstaff no podíem fer cap descans durant les 6 hores al carrer, per exemple. La meva sorpresa arriba quan, aquest dijous, després de passar fred i haver-me mullat els darrers dies, truco a Naturstaff per informar que estic malalta i que no podré anar a treballar i la resposta que trobo és que no pateixi per res, ni baixes ni justificants, perquè em donàven de baixa de la Seguretat Social en aquell precís moment. Després de llegir aquest post veig que no sóc la única que han fet fòra per estar malalt.