Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EL SALVADOR
El finançador dels “esquadrons de la mort” de El Salvador va a judici per corrupció

Un ric empresari que va finançar els “esquadrons de la mort” a El Salvador i va quedar impune d'aquells crims ara va a judici per corrupció

18/11/2013 Internacional

Guillermo Sol Bang que segons documents del Departament d'Estat nord-americà era el principal finançador dels “esquadrons de la mort” a El Salvador quan era president de l'estatal Comissió Executiva Hidroeléctrica del riu Lempa ha anat aquesta setmana a judici acusat de diversos casos de corrupció on ha rebut el suport de diversos col·lectius d'extrema dreta. Curiosament Guillermo Sol Bang mai va tenir cap problema legal pels seus delictes dels anys '70 relacionats amb el finançament dels “esquadrons de la mort” i fins i tot va denunciar judicialment a les ONG que van acusar-lo de crims contra la humanitat.


Els esquadrons de la mort són cèl·lules clandestines armades (tot i que gaudien del suport de l'Estat) que van sorgir a finals de la dècada dels setanta, responsables l'assassinat d'un elevat nombre d'opositors polítics , segons organismes humanitaris. Una comissió especial creada als anys '90 per iniciativa de les Nacions Unides per investigar els crims de guerra a El Salvador , va concloure que “el finançament i suport dels esquadrons de la mort va provenir de membres adinerats de l'oligarquia salvadorenca resident a Miami o Guatemala”. També van ser finançades les activitats d'aquests grups mitjançant altres mecanismes , com “oficines de seguretat del govern, segrestos extorsió i aportacions de salvadorencs adinerats dins i fora del país”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid