Memňria histňrica
Concentració per evitar que l’Ajuntament bategi una avinguda recordant al feixista Samaranch

"Samaranch queda molt lluny dels valors que volem projectar com a ciutat i com a país".

21/10/2013 Política

El nucli de la CUP a Sants-Montjuïc ha convocat una concentració demà a les 18h davant la seu del districte per oposar-se a l'avinguda Samaranch.

En aquesta direcció, fa dies que la CUP duu a terme la campanya sota el lema “Per la dignitat i la memòria, no a l’avinguda Samaranch" per denunciar la trajectòria de Juan Antonio Samaranch i evitar que se li dediqui un carrer de la ciutat. Des de la CUP es considera que el seu passat franquista i antidemocràtic, així com la seva vinculació a diferents casos de corrupció al Comitè Olímpic Internacional (COI), "fan que Samaranch quedi molt lluny dels valors que volem projectar com a ciutat i com a país".

Recordem que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a proposta del PP va anunciar fa uns mesos la intenció de dedicar una avinguda a Juan Antonio Samaranch a la zona olímpica de Montjuïc.

Dimarts passat es va fer acte de la campanya a les Cotxeres de Sants, coincidint amb el 73è aniversari de l'assassinat del prisident Companys, i va comptar amb les intervencions següents: Jordi Martí Font (sindicalista llibertari); Robert Surroca (exmilitant del Front Nacional de Catalunya, FNC, i escriptor); Blanca Serra (fundadora del PSAN i membre del Comitè Català contra la Constitució Espanyola) i Ramón López (represaliat durant l’Operació Garzón).