Lluita institucional
Arrufat denuncia la política educativa del PP als Països Catalans

"Tenen un morro que se’l trepitgen" comença la seva intervenció al Parlament, dirigint-se al PP, pel que fa una moció que van presentar sobre els efectes de la pròrroga pressupostària en les polítiques educatives.

28/01/2014

Tot remarcant que no aprova al Govern en política educativa, el diputat de la CUP-AE, Quim Arrufat va criticar durament als diputats del PP per la moció sobre els efectes de la pròrroga pressupostària en les polítiques educatives. El diputat els hi va dir textualment: "Tenen un morro que se'l trepitgen. Venir el dia que el sector educatiu és al carrer aixecat dempeus contra la LOMCE arreu dels Països Catalans i de l'estat espanyol, venir aquí a proposar-nos un manifest que és hipocresia pura i dura. Perquè vostès això ni s'ho creuen ni ho apliquen enlloc".

A continuació, Arrufat va aportar dades sobre les retallades que el PP està fent al País Valencià i a les Illes en matèria educativa. També va fer esment de la privatització de l'ensenyament que promou en aquest territoris. No es va deixar de criticar en contundència els constanta atacs a la llengua, posant com a exemple el Tractat Integral de Llengües (TIL).