Serveis públics
1000 signatures avalen un debat sobre els seveis públics a Lleida
30/10/2013 Política

Els moviments socials i altres organitzacions de la ciutat de Lleida han recollit més de 1.000 signatures per sol·licitar una Audiència Pública que permeti debatre sobre la privatització dels serveis públics municipals. Aquest dimecres, els col·lectius han lliurar els documents a la Paeria, que haurà de començar els tràmits necessaris perquè la ciutadania pugui discutir sobre el model de ciutat que vol.

Al més de maig, diferents moviments socials i altres organitzacions de la ciutat, amb un objectiu comú, van comenzar a recollir les més de 1.000 signatures (800 més de les necessàries). Ha estat un model de treball col·lectiu que, des de la CUP, valorem de forma molt positiva. Entenem que la privatització dels serveis municipals, impulsat pel PSC però compartit per la resta dels grups de l’oposició, afecta tota la ciutadania i que, per tant, la seva valoració també li correspon a ella. En aquest sentit, entenem que la creació d’una Audiència Pública té ara més sentit que mai. I és que és ara, justament, quan la Paeria ha renovat algunes concessions i ha engegat la privatització d’alguns serveis públics, com la xarxa d’enllumenat, la xarxa semafòrica o de radars.

Des de la CUP, doncs, ens sumem a la demanda dels col·lectius ciutadans i ens oposem frontalment a aquest model privatitzador. Apostem per la defensa d’una societat més justa. Una societat que passa, inevitablement, per avantposar l’interès públic per davant de l’individual i que es tradueix en la urgent necessitat d’aturar el desmantellament de les conquestes socials assolides en l’anomenat estat del benestar i revertir-ne la tendència privatitzadora que han dut a terme els successius governs. És important, per tant, poder aturar l’externalització dels serveis públics que, en el cas municipal, comencen a tenir uns preus elevats per als i les ciutadanes, a la vegada que es posa en dubte la seva qualitat.

El portaveu de la CUP, Pau Juvillà, ha destacat la importància de generar un espai col·lectiu des d’on reclamar la necessitat de mantenir en l’esfera pública els serveis que afecten la ciutadania de Lleida. “Només així”, ha explicat, “es garantirà que els criteris sota els quals es gestionen els serveis bàsics siguin els de la igualtat i la justícia social, allunyant-nos d’objectius mercantilistes i economicistes”.