Homenatge
Presentació del documental "LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada"

Llavors de llibertat és un homenatge a Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, però a l’hora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.

28/01/2014

Els propers 20 i 21 de setembre tindrà lloc l’acte d’homenatge a Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, amb la presentació del documental ‘LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada’. Els actes es duran a terme al Cinema el Castellet (Perpinyà) i al Museu d’Història de Catalunya (Barcelona) i comptaran amb la participació de diferents persones vinculades a la trajectòria del Cala, tant en l’àmbit més polític, com en l’activisme cultural i associatiu.

L’acte de Perpinyà serà el divendres dia 20 al Cinema el Castellet i començarà a les 19h. Comptarà amb les intervencions d’Eva Serra, Julià de Jòdar, Hervé Pi i Pere Manzanares. També hi haurà les actuacions musicals de: Francesc Ribera ‘Titot’, Feliu Ventura i Núria Agulló.

L’endemà, el dissabte 21 a les 18h al Museu d’Història de Catalunya, tindrà lloc l’acte de presentació a Barcelona. Hi intervindran Dolors Serra, Pep Ribas i Pere-Iu Baron. També comptarà amb les actuacions musicals de: Marcel Casellas, Carles Belda i Núria Agulló.

Llavors de llibertat ressegueix la història de l’independentisme prenent com a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra ‘Cala’, mort el desembre del 2011, i de la seva generació, amb l’alliberament dels Països Catalans. La lluita que van començar als 60, i que han continuat fins als nostres dies, ha estat el substrat necessari per al moment que viu el nostre país, malgrat l’oblit a què els ha sotmès el relat oficial de la Transició espanyola.

El documental Llavors de llibertat va començar-se a gravar la primavera del 2012, impulsat per la Comissió Homenatge Cala. Durant aquest any de gravacions i entrevistes, al nord i al sud de l’Albera, hem fet un recorregut de la mà d’algunes de les persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset ‘la Petita’, Josep Vidal ‘el Marinu’, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Llavors de llibertat és un homenatge al Cala, però a l’hora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país. Malauradament, també servirà per recordar la figura d’en Josep Vidal ‘el Marinu’, que ens va deixar el passat 31 d’agost.

Ens comenten que l’aforament dels espais és limitat, podeu reservar la vostra plaça a la següent adreça de correu electrònic homenatgecala@gmail.com, si vau fer aportacions econòmiques al projecte podreu recollir les vostres recompenses.