11 de Setembre
MDT: "El Poble ha parlat clar: la Independčncia és l'únic camí"

L'organització creu que el procés a seguir és exigir la celebració d'un referèndum el 2014 i iniciar un Procés Constituent cap a la República Catalana Independent

14/09/2013 Política

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) assegura que en aquesta Diada de l'Onze de Setembre, marcat per "les massives mobilitzacions", "el poble ha parlat clar" i ha demostrat que "la independència és l'únic camí".

"Ha quedat palesa la voluntat del nostre poble de lluitar i mobilitzar-se per la independència però també, d'una manera creixent, pel canvi social", apunta. Així mateix, posa de manifest "les reeixides mobilitzacions a la Catalunya del Nord, les Illes i el País Valencià en el marc de la Via Catalana cap a la Independència" i assegura que gràcies a això "la cadena humana ha adquirit una veritable dimensió nacional".

Sobre el País Valencià, on l'allargament de la cadena humana havia estat prohibit per l'Estat, l'MDT afirma que el fet que diverses organitzacions mantinguessin la convocatòria "ha permès vèncer tots els mecanismes i instruments intimidatoris que l'Estat espanyol havia posat en marxa". "Davant les actituds vacil·lants, aquesta fermesa ens mostra quin és el camí que cal seguir", sosté.

D'altra banda, critica "l'ambigüitat i la indecisió" del Govern de la Generalitat de Catalunya i aposta per "continuar la lluita i la mobilització" per aconseguir fer valdre la voluntat dels ciutadans catalans.

Full de ruta de 4 passos

El full de ruta de l'organització independentista consta de quatre passos:

1. "Exigir la celebració d'un referèndum d'autodeterminació el 2014 amb una pregunta clara i vinculant políticament. Aquesta convocatòria no s'ha de sotmetre a cap legalitat aliena, ja que la voluntat popular i la mateixa Declaració de Sobirania del passat 22 de gener estan per sobre de les lleis dels estats ocupants".

2. "Iniciar un Procés Constituent cap a la República Catalana Independent. Cal que els processos oberts avui s’orientin cap a un objectiu clar: la República Catalana Independent, un marc polític que hem de definir per mitjà de la participació popular i que ha d'estar al servei de les classes populars catalanes".

3. "Estendre el procés més avançat de la Catalunya estricta al conjunt dels Països Catalans amb iniciatives polítiques, no pas amb discursos essencialistes, pors paralitzadores o vedetismes polítics. Entre d'altres, cal engegar urgentment l'Assemblea de Càrrecs Electes dels Països Catalans i fer créixer i organitzar l’independentisme a partir d’estendre a la resta dels Països Catalans la consciència pel dret a decidir sobre el fruit del nostre treball (contra l’espoliació econòmica) i sobre la forma d’organització col·lectiva (contra la subordinació política)".

4. "Continuar la mobilització contra les retallades i l'”austeritat”".