Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
Mas dilata ara el procés fins al 2016

"Si no hi ha una altra manera de fer aquesta consulta, es faran unes eleccions que jo procuraré que siguin el 2016"

05/09/2013 Política

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dijous que si el govern espanyol impedeix la consulta convocarà unes eleccions plebiscitàries al 2016. 

Mas ho ha dit avui després que dimarts el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, alertés en una entrevista a Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, que podria ser que el referèndum no es pogués celebrar l'any que ve.

"És possible que el 2014 no puguem fer la consulta perquè ens l'impedeixin, i que hàgim de veure quin mecanisme alternatiu fem servir, per exemple unes eleccions plebiscitàries", va dir.

També en una entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", Mas ha avançat quin és el seu pla si l'Estat impedeix la consulta. I la seva previsió no és convocar el referèndum malgrat la prohibició: "Tenim un mandat que s'acaba el 2016, això té un límit. No és el meu desig fer-ho així, que quedi clar, però si no hi ha una altra manera de fer aquesta consulta, es faran les eleccions que jo procuraré que siguin el 2016".

Segons Mas, "si no hi ha més remei, aquest instrument legal sempre el tenim", en referència a les eleccions. "A partir d'aquí, preparem-nos, perquè a l'escenari que sigui, sigui el 2014 o amb unes eleccions una mica més endavant, això surti bé", ha reblat.

Sobre el pacte amb ERC, Mas considera que "no és improbable" que els republicans entrin al govern la primavera de l'any que ve amb l'horitzó de preparar les eleccions: "Jo els hi vaig oferir des del primer moment. Fins i tot els hi vaig demanar i els hi vaig fer entendre el perquè era important que hi fossin. Donar una imatge d'un govern fort des del primer dia, capaç de mantenir un full de ruta i sense interpretacions possibles sobre les seves majories al Parlament de Catalunya".

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid