Alliberament nacional
Marxa de torxes pel tricentenari de la caiguda de Castellciutat

La Seu d'Urgell acollirà l'acte, que s'emmarca dins la campanya "Independència per canviar-ho tot"

27/09/2013 Història
L'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell (CUP, Arran i Endavant) vol commemorar els tres-cents anys de la caiguda de Castellciutat durant la Guerra de Successió. I per fer-ho avui, 27 de setembre, es durà a terme una marxa de torxes, que s'iniciarà a les 21 h a la font del passeig Joan Brudieu (la Seu d'Urgell) i que acabarà a la plaça de l'arbre de Castellciutat.

Al final de la marxa s'hi faran parlaments, amb el portaveu de la campanya nacional "Independència per canviar-ho tot". I després, a les 22 h, la cantautora Meritxell Gené oferirà un recital. També s'hi podrà sopar i per preus populars es podran menjar entrepans de botifarra o plats de botifarra amb seques.

L'acte forma part de la campanya "Independència per canviar-ho tot", que ha començat arreu dels Països Catalans i que, segons els organitzadors, "pretén forçar a través de la mobilització continuada al carrer la celebració de la consulta i, alhora explicar l'oportunitat i la necessitat d'aprofitar el procés engegat al Principat de Catalunya estenent-lo a la resta dels Països Catalans i abordant també la conquesta del dret a decidir en l'àmbit econòmic i social, com a necessitat per a construir una societat justa i lliure."