Alliberament Nacional
La cadena humana al sud de la Sénia es presenta a Valčncia

El pare de Guillem Agulló va voler explicar que la figura del seu fill "ha d'estar present en aquesta cadena humana". Tot dient que "Som conscients del que fem i estarà present en esperit en aquest acte"

05/09/2013 Política
Cartell promocional de la cadena humana de l'11S al País Valencià. Font: ACPV Cartell promocional de la cadena humana de l'11S al País Valencià. Font: ACPV

La Plataforma pel País València i l'Assemblea Nacional Catalana van presentar ahir a València l'allargament de la cadena humana cap al sud de la nació per trencar la frontera administrativa imposada. L'acció, que partirà des de Vinaròs i convergirà amb la de la del Principat en el pont sobre el riu Sénia en la carretera N-340.

Així s'ha expressat en roda de premsa el portaveu de la Plataforma pel dret a decidir al País Valencià a Vinaròs, Lluís Batalla, que ha comparegut en la Societat Musical El Micalet a València, juntament amb el portaveu de l'Assemblea Nacional Catalana al País Valencià, Toni Infante, i el Guillem Agulló, pare del jove antifeixista, assassinat l'any 1993.

Batalla va remarcar que l'acte té com a objectiu "recuperar els senyals d'identitat que durant tres dècades, gràcies a PP i PSOE, hem perdut i que han intentat tapar". També va dir, que "el País Valencià ha estat espoliat econòmicament, lingüísticament" i que reclama "alguna cosa tan bàsic com la llibertat de decidir". En aquesta línia, Toni Infante, va explicar que, amb la participació en aquesta cadena humana "volíem fer valer el nostre dret a decidir".

Per la seva banda, Batalla va afirmar que la cadena, al sud de la Sénia començarà a formar-se a les 17.07 hores i a les 17.14 al Principat" Al mateix temps que ha augurat que serà un "èxit".

Segons Toni Infante, "serà, sens dubte, la cadena més llarga de la història, per demanar el dret a la independència". Així, ha destacat que hi ha apuntades prop de 500 persones, però considera que es poden arribar a ajuntar "més de mil".

D'altra banda, van remarcar que la seguretat durant el tall de la N-340 està "assegurada" per part dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. En aquest sentit, Infante va criticar al Consell per tractar de "desanimar a la gent" fins que "han tingut el permís de la Delegació de Govern" per a aquest acte.

Per la seva banda, Guillem Agulló va voler explicar que la figura del seu fill "ha d'estar present en aquesta cadena humana". Sobre aquest tema, va demanar que "ningú pensi" que la figura de Guillem Agulló està "manipulada". "Som conscients del que fem i estarà present en esperit en aquest acte", va remarcar Agulló serà de les primeres persones en la unió amb la cadena del Principat, van assenyalar els organitzadors.