Allberament nacional
L’ANC presenta l’espot final de la Via Catalana

L’espot “És a les teves mans”, dirigit per Lluís Danés, fa una última crida a omplir els trams de la Via Catalana a les Terres de l’Ebre per assegurar-ne l’èxit.

03/09/2013 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic aquest matí l’últim espot promocional de la Via Catalana cap a la independència, la cadena humana que aquest Onze de Setembre recorrerà el país de punta a punta pels més de 400km de recorregut.L’espot “És a les teves mans, dirigit i realitzat per Lluís Danés, fa una crida final a participar a la Via Catalana i a omplir les Terres de l’Ebre, on encara hi ha algun tram de la cadena amb baixa ocupació a causa de la poca densitat de població de la zona.

A l’inici es poden veure imatges impactants d’una cadena humana multitudinària formada a diferents punts del territori català, fent una simulació del que pot ser la Via Catalana l’Onze de Setembre. Al final, però, al bell mig de les Terres de l’Ebre, un buit impedeix que dues persones es donin la mà i es culmini la Via Catalana. En aquest moment del vídeo, una veu en off fa la crida final: “Que puguem fer història és a les teves mans. Tu ets imprescindible per omplir les Terres de l’Ebre”.

El rodatge

A la gravació del rodatge hi ha participat els actors Carlos Cuevas i Paula Jornet, Oriol Grau, el cantant del grup ebrenc “Pepet i Marieta”, Josep Bordes; i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell. El rodatge s’ha realitzat aquesta última setmana gràcies a la participació de centenars de voluntaris que s’han desplaçat fins a la platja d’Arenys de Mar, Girona, Sils, Rupit, el Parc Güell de Barcelona, la Muralla de Tarragona, Tortosa i Poblenou del Delta. Tècnicament, ha estat rodat amb drons, càmeres aèries teledirigides que poden sobrevolar un espai determinat.

És el segon any que Lluís Danés dirigeix l’espot promocional de les mobilitzacions de l’Assemblea Nacional Catalana. Per a la Marxa per la independència del passat Onze de Setembre, Danés va realitzar l’espot “La Pell de Brau”, on es feia una crida a participar a la manifestació a favor de la independència de Catalunya sota el lema “Catalunya, nou Estat d’Europa”.