Homenatge
Ha mort l'histňric militant independentista Josep Vidal Vilellas ‘Marinu’

Recentment havia participat en el documental ‘LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada’. L'acte de comiat serà demà a 9.45 al Tanatori de Les Corts de Barcelona

01/09/2013 Política

Ahir va morir l'històric militant independentista, Josep Vidal Vilellas ‘Marinu’ a Caldes de Montbui, població on residia, a l'edat de 60 anys. 

Josep Vidal va entrar en contacte amb l’incipient independentisme de finals dels 60 a l’acadèmia DEMOS, de Sant Andreu. Aquesta acadèmia havia estat impulsada pels joves del FNC que pocs anys després fundarien el PSAN, com els germans Castellanos i les germanes Serra. Allà hi va conèixer Josep de Calassanç Serra i Puig ‘Cala’, amb qui va establir una forta amistat i amb qui durtant anys col·laboraria en diferents projectes polítics.

A la universitat va formar part dels GIC (Grups pro Independència de Catalunya), que es dedicaven a fer tasques d’agitació independentista. Anys més tard, Josep Vidal va tenir un paper destacat en l’aparell de propaganda del PSAN-Provisional, sobretot en l’edició i la redacció de la revista Lluita. Posteriorment, va col·laborar activament amb Terra Lliure, com a responsable de realitzar falsificacions de documentació i també tasques de correu entre el nord i el sud.

A partir del naixement de la ràdio i l’escola Arrels de Catalunya Nord va fundar, juntament amb Blanca Serra i Puig, l’associació Arrels Països Catalans, a través de la qual han treballat per a donar suport al projecte nordcatalà. També col·laborava amb el Centre de Recerca i Documentació Pau Vila (CDRPV).

A nivell professional, Josep Vidal ha estat implicat en l’àmbit de la pedagogia i l’educació ambiental, entre altres projectes va impulsar l’Aula Natura Cortadiu Cadí.

Recentment també ha participat en el documental ‘LLAVORS DE LLIBERTAT. Cala i la generació oblidada’, on és entrevistat. Precisament la Comissió Homenatge Cala que ens ha facilitat aquesta nota vol transmetre el seu condol a la seua família i amics.