11 de Setembre
Endavant OSAN: "L'Onze de Setembre ha estat una jornada històrica per als Països Catalans"

L'organització creu que és "imprescindible" que l'Esquerra Independentista mantingui "un discurs i una posició autònoma" envers "el conjunt del sobiranisme"

14/09/2013 Política

Endavant OSAN ha qualificat de "jornada històrica per als Països Catalans" la Diada de l'Onze de Setembre i ha afirmat que "la mobilització popular" viscuda a Catalunya "ha mantingut la tensió mobilitzadora iniciada l’any passat i continua determinant l’escenari polític al Principat".

En la seva valoració de la Diada, l'organització de l'Esquerra Independentista ha assegurat que la mobilització viscuda en la Diada d'enguany ha posat en evidència "la prudència i les ànsies per a acotar les reivindicacions independentistes del poder polític i els seus portaveus mediàtics".

Així mateix, ha lloat les milers de persones que s'han mobilitzat pels drets socials i les que s'han mobilitzat a la Catalunya Nord, les Illes Balears, la Franja de Ponent i el País Valencià "per a reivindicar que també volen ser protagonistes del procés". I afegeix: "Ara cal que aquesta vitalitat que a nivell de mobilització popular aconsegueix esquerdar el discurs oficialista, es traslladi també a nivell organitzatiu i institucional".

En aquest sentit aposta per desplegar dinàmiques arreu Països Catalans que permetin l'extensió de la idea que "la independència és la clau del motor per a un canvi social en profunditat", tal com propugna la campanya "Independència per canviar-ho tot" en la que participen les organitzacions de l'Esquerra Independentista. A més, fa una crida a l'esquerra anticapitalista perquè s'hi sumi.

Endavant OSAN augura que l'any que ve el poder polític català "prepararà el terreny per a abandonar el mandat democràtic de realitzar una consulta" i en aquest sentit considera que "prendrà més sentit que mai la Unitat Popular com a eina al servei del poble que eviti que una nova transició frustri de nou les aspiracions de la nostra gent".

L'organtizació creu que és "imprescindible" que l'Esquerra Independentista mantingui "un discurs i una posició autònoma" envers "el conjunt del sobiranisme". En aquesta línia, opina que la prioritat de les organitzacions de l'Esquerra Independentista ha de ser "organitzar i mobilitzar les desenes de milers de persones que aquest Onze de Setembre s’han manifestat amb l’anhel d’una independència per a un canvi social".

Condemna a l'assalt ultra de Madrid

L'organització independentista ha condemnat en el seu comunicat l'assalt que uns individus d'extrema dreta vinculats a grups com Alianza Nacional, Democracia Nacional o La Falange van perpetrar l'11 de Setembre al vespre a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid. Així, denuncia "la connivència de les trames ultres amb el sistema policial i judicial espanyol que han permès l'agressió".

Tot amb tot, subratlla que "quan els feixistes assalten locals d’organitzacions independentistes i d’esquerres, la premsa i els polítics acostumen a parlar de baralles entre tribus urbanes".

Registre il·legal dels Mossos d'Esquadra

D'altra banda, denuncia que un cop finalitzats els actes del Fossar de les Moreres els Mossos d'Esquadra van registrar una camioneta de l'Esquerra Independentista que transportava material logístic i van realitzar identificacions al metro.

L'organització assegura que els registres van ser il·legals i que els Mossos es van endur samarretes de la camioneta, de les quals tem un ús il·lícit. L’arribada al lloc dels fets de desenes de militants de l’EI, juntament amb tres advocats i dos diputats de la CUP, va evitar que l’abús anés a més.