Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MAT
Consulta pel dret a decidir sobre la molt alta tensió

La plataforma No a la MAT Selva també fomentarà donar-se de baixa de les elèctriques

05/09/2013 Territori

L'assemblea d'ahir de la plataforma No a la MAT Selva va acordar, entre altres coses, realitzar una consulta als veïns de Riudarenes i Santa Coloma de Farners perquè puguin decidir si volen la MAT o no. Aquesta anirà precedida d'una campanya per al coneixement del Conveni Internacional d’Arhus, que tracta l’accés a la informació, la participació del públic i accés a la justícia en temes de medi ambient i concretament en esteses elèctriques de 220 kV o més.

De fet, tal com indiquen els membres de No a la MAT, "fins i tot, Mario Monti, mediador europeu per la MAT, va proposar fer una consulta popular sobre aquesta línia, que sí que es va fer a la Catalunya Nord i que aquí s’ha vetat completament".

La plataforma vol difondre els motius de la seva oposició aprofitant l’aplec d’Argimont, la Festa Major de Riudarenes i de Santa Coloma, la Ruta de les Ermites i la Festa de la Ratafia de Santa Coloma. Per això, les diferents comissions tindran parades informatives, on es recolliran signatures i donatius i s'hi faran diferents tallers (com la creació de pancartes amb el lema “nou model energètic al nostre territori, no a la MAT”).

També hi ha previstos per a l'octubre concerts, una xerrada informativa, una sortida popular familiar en una part del traçat, i una campanya per fer que els usuaris canviïn de companyia elèctrica com a mesura de pressió i de rebuig.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid