POLÍTICA
Espai Mata de Jonc organitza un acte a l'UCE

Al Tendal de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) l'Espai Mata de Jonc va organitzar la taula rodona “Països Catalans, avui”

22/08/2013 Política

Ahir al Tendal de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent l'Espai Mata de Jonc va organitzar la taula rodona “Països Catalans, avui” amb la participació de Jordi Bancells (Principat), Francesc Bitlloch (Catalunya Nord), Magda Gonzàlez i Crespí (Illes Balears) i Toni Infante (País Valencià), presentada i moderada per Anna Masó (Principat).

Davant d'una assistència de més de quaranta persones, va intervenir, en primer lloc, en Jordi Bancells que va remarcar la importància de la relació entre els Països Catalans sobretot en aquests moments, assenyalant que les interessants instàncies existents actualment no són suficients i que caldrà treballar per a desenvolupar-ne cada dia més i més. En Francec Bitlloch i en Toni Infante van remarcar la importància que tindria la Independència del Principat per al moviment a Catalunya Nord i al País Valencià. Toni Infante va precisar que al País Valencià s'està desenvolupant un moviment pel Dret a Decidir (sobre el país en general, és a dir, sobre la Independència i sobre els drets socials) que es difondrà el 9 d'octubre vinent. Na Magda Gonzàlez, membre de l'Espai Mata de Jonc, es va mostrar d'acord amb la intensificació de les relacions entre els diferents Països Catalans fet que va posar de manifest, a la pràctica, el mateix dia al vespre dirigint el magnífic concert de l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans a l'església de Prada.

Des de l'Espai Mata de Jonc, Anna Masó va fer una crida a col·laborar en l'elaboració d'un Full de Ruta Nacional dels Països Catalans, del qual en va presentar alguns aspectes d'una primera elaboració. El Full de Ruta Nacional és un text que es proposa que es treballi conjuntament i a partir de la realitat de cada país. Finalment es van convocar els assistents a l'acte per a una nova trobada oberta a València pels volts del 9 d'octubre, amb l'objectiu de donar suport a la manifestació de la diada on es pensa organitzar un bloc a favor del Dret a decidir.

L'Espai Mata de Jonc és una entitat nascuda el 2012 amb la finalitat d'establir ponts de comunicació, de coneixement mutu i de diàleg cultural i polític entre els nostres territoris. La iniciativa vol abastar totes les disciplines i aplegar les eines disponibles actualment en clau de Països Catalans. Aquest Espai té com un dels objectius fer trobades de debat obert arreu del país com la que s'ha fet ara a la Universitat Catalana d'Estiu, a Catalunya Nord. La idea de les trobades es va gestar la passada diada del 25 d'abril, a la seu de la Societat Coral El Micalet de València.