Alliberament nacional
Cadena dels Gitanos de Taradell per la independčncia

Diumenge passat al matí es va portar a terme l'anomenada cadena dels Gitanos de Taradell, que va mobilitzar unes 1.500 persones

26/08/2013 Política

En el marc de la Festa Major, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Taradell va organitzar una cadena humana per reivindicar la independència de la Nació catalana [vídeo]. Mentre es portava a terme la cadena l’ANC de Taradell va repartir uns 500 globus grocs, en els quals els participants hi podien escriure missatges reivindicatius.

Taradell.com assenyala que hi van participar unes 1.500 persones, i alguns dels trams del recorregut alguns dels participants estaven molt junts. Aquesta cadena humana va enllaçar el monument de la T a l’entrada nord de Taradell, i va recórrer tot el centre fins arribar a l'altre extrem del poble, al Centre cultural Costa i Font.

A la mobilització també hi va assistir una petita delegació de l’ANC del municipi de Biure, encapçalada pel seu alcalde. Aquesta presència es deu al fet que els particpants de Taradell que participaran a la Via Catalana de l’11 de setembre ho faran en el tram d’aquest municipi de l’Alt Empordà.

Es calcula que uns 1.200 taradellencs participaran a la Via Catalana i el moviment popular d'aquest poble d'Osona ja té plens 14 autocars per enllaçar la cadena al tram de l’Alt Empordà.