Homenatge i Solidaritat
Solidaritat internacionalista i record a Toni Villaescusa aquesta cap de setmana a Valčncia

Per al proper dissabte el PSAN organitza un acte d'homenatge a Toni Villaescusa en el 29è aniversari de la seua mort, així mateix, també es presenta la campanya "Independència per canviar-ho tot" a València, i un acte de solidaritat a Burjassot.

17/07/2013 Política
Targeta referent a l'acte en memòria de Toni Villaescusa. Font: PSAN Targeta referent a l'acte en memòria de Toni Villaescusa. Font: PSAN
Cartell de presentació de la campanya "Independència per canviar-ho tot" Cartell de presentació de la campanya "Independència per canviar-ho tot"
El proper dissabte 20 de juliol, a les 19h, tindrà lloc a la Societat Coral el Micalet (C/ Guillem de Castro 73 de València) l'acte de presentació de la campanya nacional Independència per Canviar-ho Tot.

En aquest acte, a més de la presència i intervencions de representants dels moviments socials i de l'esquerra independentista dels Països Catalans, es comptarà amb la presència de representants d'Escòcia, Irlanda, Grècia i Andalusia.

En acabant l'acte al Micalet, tindrà lloc un acte a Ca Bassot, a Burjassot (C/ Pablo Iglésias 49), aquest acte consisitrà en un concert, un sopar, parlaments i la projecció d'un documental de suport i solidaritat amb els dos companys de la COS i de l'EI multats per participar en un acte de solidaritat per la legalització de la candidatura basca Bildu, a Burjassot el maig de l'any passat. Per assistir a l'esmentat sopar, els organitzadors han demanat a qui vulga assistir que ho comunique. L'acte ha estat organitzat per Alerta Solidària i Ca Bassot.

 

Record a Toni Villaescussa

Aquest no serà l'únic acte que tindrà lloc durant la vesprada del proper 20, ja que més, el PSAN recordarà el company Toni Villascusa en el 29è aniversari de la seua mort en acció armada. L'acte serà al local de l'Assemblea de Veïns de Benimaclet, a València.


Toni Villaescusa

Josep Antoni Villaescusa i Martín, conegut com a Toni Villaescusa, àlies Maria Lluïsa, (Quart de Poblet, 1957 - Alzira, 1984) fou un militant independentista català i membre de Terra Lliure.

Toni Villaescusa va néixer el 1957 a Quart de Poblet, municipi valencià de l'Horta Oest. Juntament amb la seva família, va emigrar a Alemanya; temps després tornà a Catalunya.

Militant del PSAN, va impulsar la Coordinadora Independentista del Baix Llobregat, els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i el Moviment de Defensa de la Terra. Residí a Castelldefels a principis dels anys vuitanta. El desembre de 1982 ingressà a Terra Lliure.

Morí el 20 de juliol de 1984 a Alzira en esclatar-li a les mans un artefacte explosiu a uns cent metres de l'objectiu: l'oficina de l'INEM (c/Saragossa). La seva mort desencadenà la detenció de diverses persones del seu entorn.