ALLIBERAMENT NACIONAL
Reaccions a la xiulada de l'himne espanyol al mundial de natació

La cerimònia d'inauguració dels Mundials de natació de Barcelona va quedar marcada per la xiulada que se li va dedicar a l'himne d'Espanya durant l'acte. Diversos integrants de la selecció espanyola de natació, el director de la "Marca España" i algunes pàgines web de l'ultradreta han mostrat el seu disgust per aquest fet a través de les xarxes socials.

20/07/2013 Política

El públic que divendres al vespre va omplir el Palau Sant Jordi durant la cerimònia d’inauguració dels Mundials de la FINA de Barcelona va protagonitzar una espectacular xiulada a l’himne espanyol quan va sonar per la megafonia fet que va contrastar amb l'entusiasme que va mostrar a l'hora de cantar Els Segadors.

 Si fa unes setmanes va ser el cap del sindicat majoritari de la policia espanyola qui va insultar via twitter a les persones que van xiular l'himne espanyol a Montmeló, ahir van ser els membres de la selecció espanyola presents als mundials de Barcelona i el director adjunt de la "Marca España" els qui van deixar els seus comentaris a la xarxa. Les reiterades xiulades a la "marcha real" sembla que estan desanimant el nacionalisme espanyol que des de diverses pàgines web està demanant que no es facin més esdevinemnts esportius a Catalunya. Fins i tot el director adjunt de la "Marca España" Juan Carlos Gafo ha estat destituit després que es conegués que va fer un tweet on deia: "Catalanes de mierda. No se merecen nada".

Aquí recollim algunes de les reaccions a la xiulada expressades pels membres de la selecció espanyola mitjançant les xarxes socials:

 Andrea Blas ‏(@AndreaBlas7):Pitada al himno de españa durante la inaguración del mundial... solo tengo una cosa que decir...VIVA ESPAÑA

 Aitor Martinez (‏@AitorMartinez46): Vergüenza, pena, frustracion.. Etc es lo que acabo de sentir hace un momento al escuchar pitidos hacia el himno de mi país... #VIVAESPAÑA

 Duane da Rocha ‏(@Du_daRocha): Que vergüenza de gente! VIVA ESPAÑA JODER!!

 Patri Herrera (‏@PatriHerrera1): Vergüenza y pena me da escuchar como pitan el himno de mi país. A pesar de todo, solo una cosa por decir: ¡VIVA ESPAÑA HOSTIAS!