Unitat Popular
Quim Arrufat al cicle de xerrades a la fresca cada dilluns a Valls

Van començar dilluns passat amb l'Assemblea Oberta sobre el Pius Hospital de Valls i finalitzaran el proper 5 d'agostt amb una auditoria pública de la CUP.

22/07/2013 Política

Dins del cicle de xerrades a la fresca cada dilluns a Valls, avui a les 20.30 a l'Auditori de Mas Miquel , sota el lema "Construir Poder Popular! Estratègies de ruptura amb el sistema i lluites emancipadores avui", Quim Arrufat, diputat de la CUP al Parlament participarà en una xerrada debat amb Jordi Martí Font, sindicalista i activista social de Tarragona, i un portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que va aconseguir aturar el Plan Hidrológico Nacional i que ara es torna a activar a causa de les últimes amenaces institucionals al Delta.

Tres exposicions inicials serviran per obrir un debat sobre la creació d'alternatives i el present i futur de la lluita pels drets socials, nacionals i individuals.

Noves agressions al territori i alternatives: BCNWorld i línia de Molt Alta Tensió a l'Alt Camp

El proper dilluns, la xerrada se centrarà sobre els perills econòmics, socials, medioambientals i sobre la salut de les persones dels dos macroprojectes projectats al Camp, BCNWorld i línia de Molt Alta Tensió a l'Alt Camp. A càrrec dels moviments socials “Aturem BCNWorld” i “No a la MAT”.

Casinos amb lleis a mida i magnats mafiosos, la realitat que s'amaga darrera del projecte BCNWorld i les mentides sobre el turisme sostenible i la creació de llocs de treball.

Una línia MAT de 400.000 volts amenaça l'Alt Camp, directament Alcover, El Rourell, Vilallonga del Camp, Vallmoll, Els Garidells i La Secuita, però amb possibles desviacions als municipis limítrofs, inclòs el de Valls; coneix els efectes perjudicials sobre la salut, el territori i l'economia d'aquesta infraestructura.

Auditoria pública de la CUP Valls

Es tancarà el cicle amb el ¡r epàs de l'activitat principal de la CUP a l'Ajuntament de Valls i al Consell Comarcal de l'Alt Camp i valoració dels dos primers anys de legislatura. Hi haurà torn de paraules obert per preguntar sobre qualsevol àmbit de gestió municipal i comarcal, sobre l'activitat interna de la CUP, expressar greuges, fer propostes, etc.

Xerrades a la fresca

El cicle va començar aquest passat amb una assemblea oberta sobre el Pius Hospital de Valls, organitzat conjuntament amb els sindicats CGT, Metges de Catalunya i SATSE. Les organitzacions van denunciar la manca d'informació sobre el futur del Pius per part de gerència i de l'alcalde Albert Batet, president del Pius i de la comissió parlamentària sobre sanitat: “no ens creiem que Batet, situat com està al Parlament, no conegui els plans de futur que la conselleria té pel Pius.”

En aquest sentit, es van explicar els reiterats rumors que fa anys que corren entre els professionals de l'àmbit sanitari sobre l'absorció del Pius per part de la Fundació Tecla de Tarragona o Sant Joan de Reus, com també de la suposada pretensió de la conselleria de convertir el Pius amb un “hospital lleuger”, sense llits ni hospitalitzacions.