LLUITA INSTUCIONAL
Propostes de resolució de la CUP-AE pel Ple de Joventut del Parlament de Catalunya

La CUP va presentar abans-d'ahir diverses propostes de resolució al Ple de Joventut del Parlament de Catalunya

26/07/2013 Política
CUP Logotip de la CUP

Algunes de les propostes de resolució presentades que s'agrupen en diferents àmbits:

Empreses de Treball Temporal: Es proposa cancel·lar les llicències d’activitat atorgades a les 100 empreses de treball temporal.

Educació secundària: Es proposa dotar el sistema educatiu per aportar perspectiva de gènere a l’ensenyament.

Estudis postobligatoris: Es proposa derogar les taxes per als estudis no obligatoris per bastir un servei públic d’educació gratuït.

Formació professional: Es proposa assegurar que les pràctiques en empreses siguin remunerades i serveixin per formar l’alumnat en relació amb els estudis que cursin o hagin cursat.

Pla Nacional d’Habitatge per a joves: Es proposa promoure, potenciar i atorgar suport financer a les cooperatives de cessió d’ús d’habitatge.

Pagesia: Es proposa l'exempció de l’ajut de primera incorporació de joves de tributar per IRPF.

Transport: Es proposa garantir que la xarxa de transport públic faci efectiu el desplaçament dels joves fins a les Universitats Públiques del país.

Drets laborals: Es proposa desenvolupar un servei d’assessorament i formació en drets laborals que garanteixi l’accés a la formació en aquest àmbit a totes les joves d’arreu dels territoris.

Violència de gènere: Es proposa activar i dotar de recursos per a realitzar tallers i formació continua de prevenció de la violència de gènere.