Alliberament Nacional
La Fatarella acull la 1a Diada Independentista a la Terra Alta
23/07/2013 Política

El proper dissabte 27 de juliol tindrà lloc la “1a Diada independentista a la Terra Alta” al municipi de la Fatarella. Les assembles territorials de la comarca han organitzat una diada reivindicativa, popular, festiva i amena per a tots els públics.

L’objectiu de la diada és fer una festa reivindicativa en que participin tots els pobles de la comarca i a cadascun dels seus habitants, per ensenyar i demostrar que la Terra Alta també lluita per la independència de la nació catalana. Des de les ANC de la Terra Alta també es vol  visualitzar el treball de base que cada assemblea territorial fa al seu poble, estant convençuts que la independència es construeix poble a poble i comarca a comarca.

Els actes començaran a dos quarts de cinc de la tarda amb un espectacle infantil a la Plaça Major a càrrec del “Muniatto Xou”, conegut pallasso entre els ebrencs.

A continuació, pels característics perxes de la Fatarella, gegants, capgrossos i grallers faran cercavila, tot demostrant que la cultura popular segueix estant ben viva. Més tard, es realitzarà un espectacle inèdit fins ara a la comarca, una flashmob amb la cançó “Tornarem” de <<Xeic!>>, el grup d’ska rural més popular de les nostres terres, que farà bategar i
saltar a tots els participants a ritme d’ska.

A la plaça mateix, a dos quarts de vuit, hi haurà l’actuació d’una de les primeres colles castelleres ebrenques, “Los Xics Caleros”, vinguts des de l’Ametlla de Mar i que faran arribar el clam per la independència fins a tocar el cel.

Després del sopar popular, a la Sala de Ball del Casal Municipal hi haurà l’acte central de la diada, la xerrada a càrrec de la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, la Carme Forcadell; el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Andreu; i l’actriu Montserrat Carulla. Acabada la xerrada començarà el recital de Joan Reig i després festa fins la matinada amb pd’s de la terra.

El pressupost de la “1a Diada independentista a la Terra Alta” és de 2.600€, i per tal de poder fer càrrec a tal despesa s’ha apostat per crear un projecte de micromecenatge al TOT SUMA, on tothom hi pot col·laborar a canvi d’algun obsequi fins al dia 25 de juliol, el dia que s’hauria d’arribar a la xifra marcada: 1.000€.