Lluita institucional
La CUP de Tarragona porta el cas INIPRO a la fiscalia

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de l'Audiència Provincial per tal que s'investiguin les irregularitats al voltant del conegut cas INIPRO.

26/07/2013 Política

Aquest cas va sortir a la llum el passat 26 de març, quan el Comitè d’empresa de l’IMSS, durant la sessió del Consell Rector d'aquest, en el qual s’aprovaven els comptes del curs 2012, va denunciar públicament les irregularitats produïdes, tant en relació a la contractació inicial, com a les posteriors pròrrogues en la prestació de serveis.

Malgrat la denúncia del comitè d'empresa, tots els partits de l'oposició allà representats (CiU, PP, i ICV), sense esperar l'auditoria, van abstenir-se en l'aprovació de la liquidació de comptes, fet que va permetre que aquests s'aprovessin.

A partir d'això la premsa es va fer ressò del fet i CiU i PP van formular preguntes al ple del passat 18 d'abril. La resposta del consistori va ser demanar 15 dies per a recopilar la informació necessària i fer-la pública. La CUP de Tarragona apunta que en aquest període, com a conseqüència de la denúncia del Comitè d'Empresa,  "el gerent de l’IMSS, Antonio Muñoz, va presentar la dimissió del seu càrrec, que va ser acceptada, desconeixent-ne però, si tal cessament ha estat efectiu. Posteriorment, la primera setmana de maig la Teresa Victòria Pelegrín, la qual assumeix el càrrec de Presidenta delegada de l’IMSS, va facilitar una informació insatisfactòria que en cap cas feia referència a les irregularitats denunciades."

La CUP de Tarragona, donat el ressò d'aquest fet, ha considerat necessari traslladar aquestes irregularitats a la fiscalia per tal que aquestes siguin investigades en profunditat. La candidatura independentista considera que hi ha indicis suficients per a entendre que aquestes irregularitats són constitutives d'un delicte continuat de prevaricació, tràfic d'influències i malversació i tot un seguit d'irregularitats.

 

Prevaricació, tràfic d'influències i malversació de fons públics

La CUP critica durament la prevaricació, el tràfic d'influències i la malversació de fons públics com a pràctica rutinària , i considera encara més greu que es produeixi en l'àmbit dels serveis socials. Exposa que a Tarragona, com arreu, es tracta d'un dels sectors més castigat per la crisi, "ja que sempre ha estat un sector marginat i ara, davant l'augment de la demanada d'atenció i l'increment del risc d'exclusió social no rep, en cap cas, els recursos adients per a fer-hi front." També remarca que la quantitat destinada a INIPRO podria haver cobert necessitats humanes extremes com són l'alimentació i l'habitatge.

En aquest sentit, també critica l'actitud dels partits a l'oposició, "tant per la manca d'acció per a aturar l'aprovació dels comptes del Consell Rector en el moment de la denúncia del Comitè d'Empresa, com per ometre les seves responsabilitats com a representants de la ciutadania, ja que més enllà de les declaracions fetes a la premsa i les preguntes al Ple, no van fer res per a esclarir les irregularitats del cas INIPRO. A més, la CUP considera poc responsable que el Consistori contracti de nou el Sr. Muñoz, el qual va dimitir com a Gerent de l'IMSS arrel de la denúncia del Comitè d'Empresa."

Per a la candidatura independentista el cas d'INIPRO és "una evidència més de la connivència quotidiana entre tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Tarragona, la qual impedeix que hi hagi transparència amb la gestió dels recursos de la ciutat. Així, la CUP es pregunta si la pujada d'impostos que està previst aprovar al ple extraordinari del proper 29 de juliol servirà, un cop més, per a tapar forats."