Alliberament Nacional
La Cadena Humana travessarŕ la Sčnia i l'Albera

ACPV s'encarregarà de coordinar els participants d'una cita que serà al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar. Tot i que és segur que travesserà també l'Albera, encara s'està concretant.

09/07/2013 Política

El País Valencià serà present en la cadena humana convocada per a l'Onze de Setembre. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) és l'encarregada de coordinar la participació en la iniciativa de diverses organitzacions cíviques i polítiques. La cita serà al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar, que és alhora el límit administratiu entre ambdós territoris.

D'altra banda, encara s'està concretant com es travessarà l'Albera pel  Pertús a (Alt Empordà). A les Illes Balears també es realitzaran actes en paral·lel de manera simultània mentre a la Franja de Ponent  també hi possibilitats de fer alguna cosa simbòlica. Durant els propers dies s'aniran perfilant els possibles actes. Ara bé, des del territori hi ha una voluntat de visualitzar aquest 11 de Setembre tots els Països Catalans enllaçats per la Independència.

Travessarà la Sènia

Les persones que hi vulguen participar estan convocades a les 16 hores, a la N-340, al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar, que és alhora el límit entre el País Valencià i el Principat de Catalunya; des d'allí la Cadena s'anirà desplegant en direcció sud.

Segons ha explicat Acció Cultural a Vilaweb, "muntarem autobusos des de la Plana i des de València per permetre desplaçar-se la gent que hi vulga participar. Tot i això, cal tenir present que al País Valencià l'11 de setembre és un dia feiner, per la qual cosa sabem que no es tractarà d'una presència massiva; però pretenem que hi haja una participació simbòlica, per mostrar la nostra identitficació amb les revindicaccions de la Cadena Humana al llarg de territori del Principat".