Mitjans del rŔgim
AlertaDigital atia l'odi barrejant xenof˛bia, homof˛bia i catalanof˛bia

Article antològic a Alerta Digital, que propaga l'odi amb total impunitat a la xarxa

05/07/2013 PolÝtica

El web Alerta Digital publicava fa pocs dies la notícia "El separatista es irracional y, entre el odio y la barbarie, ocupa el lugar de los nuevos bárbaro", notícia o article no signat, que ja compta amb més d'un milers de "m'agrada" al Facebook i que recull una tiranllonga de comentaris falsejadors i incitadors de l'odi.

Aquest mitjà digital, dirigit per Armando Robles i conegut pels posicionament racistes i populistes que manté, és una de les fonts dels missatges més transgressors de l'espanyolisme a la xarxa, que en els darrers mesos han concentrat els seus atacs contra la catalitat i el procés independentista català. Fa dos dies Robles va escriure un article carregant fortament contra Catalunya i els partidaris de la independència, i reclamant que l’Estat “la intervingui militarment, derogui les seves lleis autonòmiques i clausuri les seves institucions regionals.” El passat mes de gener el responsable d'Alerta Digital va saltar a la palestra pel fet que va cremar una estelada en directe mentre comentava que el millor per aquestes banderes era "purificar-les" amb el foc.

Aversió per l'independentisme

L'article-notícia mostra un aversió desinhibida per l'independentisme, anomenat amb la terminologia criminalitzadora de "separatisme." Per aquest mitjà  "El separatista es irracional y ocupa el lugar de los nuevos bárbaros. Ya no están acostumbrados a razonar, sino que el odio les ha acostumbrado a la violencia mental y a la dependencia de consignas, en toscas dialécticas amigo-enemigo."

Xenofòbia i catalanofòbia juntes

Entre els comentaris antiindependentistes, dissimuladament anticatalans, destaca la poca simpatia per la integració dels nouvinguts a Catalunya. Així, les persones de religió musulmana són acusades de "voler exterminar els espanyols", així com presuposa que els independentistes catalans també tenen aquest objectiu. Els comentaris destil·len xenofòbia i seria motiu de processament judicial en molts dels estats europeus per incitació al racisme:   "Por ejemplo, los separatistas catalanes odian al español y aman al musulmán si habla en catalán o aunque no hable en catalán, porque lo consideran más humano que al español. El musulmán quiere exterminarlos, porque es lo que predica el Corán, pero los separatistas han decidido que incluso eso es preferible a cualquier cosa que suene a España. Les han adoctrinado en las escuelas totalitarias en estos esquemas reduccionistas."

Homofòbia

Al costat de comentaris com "Por de pronto, no procrean", referint-se als i les independentistes,  segueixen comentaris carregats de prejudicis contra l'orientació sexual "El lesbianismo está generalizado entre las etarras. El paisaje de la homosexualidad también es muy general entre los separatistas catalanes."

Alerta Digital no deixa cap marge de dubte, reproduïnt l'ambient de les casernes i comissaries espanyoles, que l'espanyolisme està estretament lligat al racisme, l'homofòbia i l'odi als catalans.