Alliberament Nacional
Un pintor es retira d'una mostra organitzada per l'Ajuntament de l'Hospitalet

En desacord amb l'aprovació d'una moció que negaria l'aportació de recursos municipals a una consulta sobiranista.

02/06/2013 Política
Jaume Ribas Jaume Ribas

El pintor de Granollers Jaume Ribas ha retirat el seu quadre –un d'abstracte de 2x2 metres, Perifèria número VI– d'una exposició retrospectiva amb obres d'una vintena dels artistes que organitza l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Ho ha fet  en desacord amb l'aprovació dimecres d'una moció del PP, amb el vot del govern local del PSC i de la ultradretana PxC, segons la qual es negaria l'aportació de recursos municipals a cap consulta sobiranista que no es pactés amb l'Estat, segons informava ahir ElPunAvui.

Per al Pintor “És una qüestió d'ètica: no puc col·laborar amb una regidoria que ha pactat amb els enemics de la cultura, i de la nostra en particular, ja que ens neguen l'existència” explica l'artista. “Ha comès un error i vull deixar clar que no participo de l'operació”, afirma, mentre diu que “troba a faltar” més fermesa en el món de la cultura “davant d'uns fets històrics que exigeixen donar la talla”.

El regidor de Cultura, el socialista Jaume Graells, respecta la decisió, que Ribas li va comunicar personalment, però no la comparteix, ja que la veu “molt forta”, i li dol “moltíssim”. “És legítim, però ja li he dit que no era una moció conjunta amb PxC, simplement va coincidir en la votació amb el PSC, que ha dit que no participarà en res il·legal”. Per Graells, “hi ha altres maneres d'expressar les desavinences”. “A vegades ens passem de la ratlla, tenim poca maduresa democràtica”, clou.

Així, des de divendres, hi ha un buit a les parets del Tecla Sala, un dels principals centres culturals de l'Hospitalet. L'Ajuntament hi organitza des del desembre "La muntanya de sal", una exposició retrospectiva amb obres d'una vintena dels artistes que hi han exposat des que va obrir fa deu anys, en una mostra que tot just s'acaba de prorrogar fins al novembre.