Antimilitarisme
La CUP en contra de la presčncia de militars a Collserola

La formació exigeix la devolució de la caserna del Bruc al districte de Les Corts

03/06/2013 Política
Aquesta imatge va fer saltar l'alarma fa 2 anys sobre les maniobres militars a Collserola Aquesta imatge va fer saltar l'alarma fa 2 anys sobre les maniobres militars a Collserola | Autor: Arxiu

El nucli del districte de la CUP Barcelona ha emès un comunicat on torna a exigir que el govern del districte de Les Corts, i com a màxim exponent el regidor Vives, treballi per què s’inclogui al pla d’usos del parc de Collserola de pròxima aprovació la total prohibició de qualsevol ús per part de l’exèrcit espanyol del parc de Collserola.

A més, la formació també demana la devolució de la caserna del Bruc al districte de Les Corts, així com la total retirada de l’exèrcit espanyol, francès i de les tropes de l’OTAN de la totalitat dels Països Catalans.

Maniobres de militars espanyols amb armes a Collserola

Aquests dies s’ha tornat a parlar molt la presència de membres de l’exèrcit espanyol al Parc Natural de Collserola, gràcies a les imatges preses per un ciutadà i cedides a la televisió pública de la ciutat. La CUP Recorda que en els últims anys aquestes polèmiques són una constant i que els habitants de Vallvidrera, els alumnes de les escoles de la carretera d’Esplugues i els excursionistes del parc comenten que gairebé diàriament es troben escamots de militars fent maniobres bel·licistes amb armament lleuger i pesat. Fet que ja havia denunciat la formació independentista.

A pregunta de la CUP de Barcelona a diferents plens de districte es va obtenir la informació, per part de diferents regidors de la ciutat i membres del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, que l’exèrcit espanyol té “el dret d’entrenar-se al Parc Natural de Collserola, com el té qualsevol altre ciutadà, sempre i quan ho faci sense armament”.

Segons la CUP, les  imatges i vídeos que cada cert temps surten a la palestra, queda clar que l’exèrcit espanyol incompleix aquesta normativa de forma flagrant, ja que se’l s veu clarament no només amb armament curt, sinó fins i tot amb armament pesat, com per exemple llançagranades. No cal fer esment dels perills que això pot comportar per la població, més enllà del turment que significa trobar-se enmig de maniobres bel·licistes.

El maig del 2012 el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, reunit a l’Ajuntament de Barcelona en sessió ordinària, va aprovar parcialment una moció presentada a diferents ajuntaments per la CUP on es demanava que l’exèrcit espanyol deixés de fer servir el parc de Collserola com a parc d’entrenament.