Alliberament nacional
Tŕrrega encén la flama de l’estelada d’espelmes més gran mai realitzada

La capital de l’Urgell il·luminarà la plaça de l’Hort del Barceloní amb 16.751 espelmes, tantes com habitants de la ciutat.

03/05/2013 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza aquest dissabte 4 de maig a Tàrrega l’encesa d’una estelada dibuixada amb tantes espelmes com habitants té la ciutat. Amb 16.751 espelmes, doncs, l’encesa de la flama a Tàrrega es constituirà com la més gran que s’ha realitzat fins ara des que el passat mes d’octubre es va il·luminar la primera a la Plaça Major de Vic. Tàrrega celebra amb aquest acte la commemoració del primer aniversari de la constitució de Tàrrega per la independència, l’assemblea territorial de l’ANC a la capital de l’Urgell.

L’encesa de la flama tindrà lloc a les 20h del vespre a la Plaça de l’Hort del Barceloní de Tàrrega i comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell. A partir de les 18h i al llarg de la tarda, però, el públic assistent ja podrà gaudir d’activitats infantils i de diverses actuacions musicals i de cultura popular.

 Aquest projecte s’ha pogut finançar gràcies a la campanya de micromecenatge totSuma iniciada per Tàrrega per la independència i a partir de la qual s’ha pogut recaptar els 1.681€ necessaris per engegar la iniciativa.

Lleida enfila cap a la independència

El mateix dissabte 4 de maig, Lleida per la independència ha fet una crida als veïns del Segrià a sumar-se a una concentració que envolti la ciutat de Lleida en un acte que simbolitzi la unitat del poble català en el procés cap a la independència de Catalunya.