LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Banyoles a favor del moviment "ciutats en transició"

La CUP Banyoles presentarà una mociò el proper ple de dilluns 27 de maig a favor del moviment "ciutats en transició" (transitions-towns) que són una suma d'iniciatives impulsades per moviments d'àmbit local que tenen com a principal objectiu reduir els possibles efectes d'una futura crisi global causada per una menor disponibilitat de petroli. La candidatura independentista també organitzarà un acte sobre aquesta problemàtica el divendres 24 de maig a les 8 del vespre espai jove cal Drac

22/05/2013 Política
La CUP Banyoles informa que presentaran "una moció al proper Ple municipal per tal que Banyoles s’adhereixi i participi en el moviment ciutats en transició. Els seus punts principals són:

1. Crear un grup de treball obert, en el marc del procés de redacció del POUM, per tal de treballar en iniciatives que ens portin a reduir la nostra dependència energètica

 2. Fer-se socis, com a Ajuntament, de Somenergia i treballar conjuntament amb aquesta cooperativa per tal de potenciar les energies verdes dins el municipi i estudiar-ne la viabilitat i ús en els edificis i equipaments públics.

3. Donar suport als grups de consum locals existents i fomentar el consum de productes locals i de temporada, especialment a les escoles.

4. Donar suport a les possibles monedes locals complementàries que es puguin crear en el municipi o comarca.

5. Donar suport als bancs del temps existents al municipi i difondre la seva tasca.

6. Treballar per fer efectiva i funcional una Borsa de Material Reutilitzable en cooperació amb la deixalleria de Banyoles..

 7. Utilitzar tots els recursos a l’abast de l’Ajuntament, incloent la revista municipal Banyoles Informació, per difondre aquestes iniciatives així com els beneficis que generen per tal d’ajudar a la població a trobar alternatives i solucions als seus problemes diaris i futurs.".

La CUP de Banyoles també recorda que ha organitzat pel divendres 24 de maig una xerrada-debat sobre el model energètic, que comptarà amb la presència del físic Antonio Turiel, que és titular del CSIC de l'Institut de Ciències del Mar i membre de l'Oil Trash Observatory, així com de Núria Palmada, enginyera industrial i sòcia fundadora de Som Energia. L'acte, que té per títol "Crisi Energètica: un nou model energètic és possible?", es celebrarà a les 8 del vespre a l'Espai Jove Cal Drac.